Sevärdheter

Prags Eiffeltorn en minikopia av Eiffeltornet, den astrologiska klockan där skaparen fick betala dyrt för sitt mästerverk, och en judisk kyrkogård, där sten läggs i stället för blommor. Här är ett litet utplock av vad du absolut bör se, när du är i Prag.

 

 

Karlsbron

Karlsbron är Prags största och mest kända turistattraktion. Det går inte att besöka Prag utan att ha sett denna bro! Här färdas turister, Prags befolkning, gatuhandlare och musikanter i hundratals. Så här händer det alltid något, dag som natt. Bron byggdes år 1357 och smyckas med 30 statyer, en av dessa är värd att lägga märke till, nämligen den som föreställer St. Johannes av Nepomuk. Enligt legenden ville Johannes inte avslöja drottningens bekännelser, varpå han blev torterad och slängd i floden. Denna tragiska händelse har inneburit att han upphöjts till helgon. Statyn har blanka fläckar på sig eftersom förbi passerande rör vid den, då de sägs att det medför lycka av att röra statyn.

Vår stadsrundtur tar er naturligtvis också över Karlsbron.

Theresienstadt

Theresienstad är en fästning som under andra världskriget användes som ett tyskt koncentrationsläger. Fortet ligger 62 km norr om Prag, och med Prague Week kan du ta en guidad tur och få en inblick av de fasor som skedde under andra världskriget. Det är en stark emotionell känsla som framkallas av att gå runt på den plats som en gång var ett koncentrationsläger och fängelse för judarna. På plats kan man se celler, avrättningsplatser och massgravar. Bara under året 1942 dog 1 600 personer i Theresienstadt, däribland Sigmund Freuds syster, Esther AdolphineBoka din tur till Theresienstadt

Den Astrologiska klockan

Otaliga turister flockas varje timme framför det gamla rådhuset i Prag för att se när Astrologiska klockans former flyttar. Det tog 90 år att bygga den över 500 år gamla klockan. Klockan blev klar 1490 av master Hanus. När han väl var klar med sitt mästerverk, fick master Hanus sina ögon urholkade på rådets order, så att han inte kunde upprepa sitt arbete någon annanstans.

Prags Eiffeltorn

År 1891 byggdes en minikopia av Eiffeltornet i Paris på Petrin Hill, i samband med en stor nationell utställning. Tornet mäter "bara" 63,5 meter. Men på grund av att tornet står på en kulle som ligger 318 meter över havet, gör det att den har samma höjd som det ursprungliga Eiffeltornet. På kullen kan du också besöka spegelhuset, som byggdes på samma utställning.

St. Vitus Katedralen

Sankt Vitus-katedralen är den största kyrkan i Tjeckien och är även säte för ärkebiskopen av Prag. Kyrkan är en del av Prags borg. Den tjeckiska kungen Karel IV började bygga detta gotiska katedral år 1344 som tog nästan 600 år att slutföra. Arkitektoniskt, är kyrkan en blandning av flera stilar till följd av renoveringar och tillägg, men den gotiska stilen dominerar. Upplev det enorma utrymmet inne i kyrkan. Med hela 33 meters takhöjd, imponerande mosaiker och det vackra utsmyckade kapellet gör detta till en fantastisk syn. Besök också kyrktornet, 80 meter högt, där du kan beskåda den fantastiska utsikten över Prags slott, katedralen, och ja hela Prag.

Den judiska kyrkogården

Den judiska kyrkogården ligger i det judiska kvarteret Josefov. Kyrkogården har mer än 12.000 gravstenar och över 100 000 judar är begravda på den lilla kyrkogården. Som en del av den judiska tron, sätts stenar på gravarna i stället för blommor, och denna sed har fortfarande kraft än idag. Under besöket på kyrkogården får män låna en traditionell judisk huvudbonad.


Vid användning av vår hemsida accepterar du användningen av cookies, som står beskrivet i vår cookiepolitik. close